Mašinsko gletovanje

Molersko farbarski radovi

Mašinski moleraj,Mašinsko gletovanje,Mašinsko šmirlganje i Mašinsko krecenje.

AG-adaptacija je firma koja se bavi svim vrstama zavrsnih radova u gradjevinarstvu. Poseban akcenat stavljamo na modernizaciju poslova, pa smo stoga radnike opremili najsavremenijim masinama i alatima. Prednost masinskog gletovanja,smirglanja i krecenja je sto se poslovi zavrsavaju u mnogo kracem roku, sa mnogo manje ljudi, a kvalitet je podignut na najvisi nivo.
Gletovanje je ravnanje zidova zavrsnim slojem da se na zidu ne bi videle razne rupice, ispupcenja, crtice i ostala ostecenja zidova. Kada je u pitanju gletovanje zidova, to je vec posao koji bi trebalo da odradi profesionalac. Zahteva uvežbanu tehniku i kvalitet nanosenja mase. Vrlo bitna stavka je priprema povrsine zida za nanosenje glet mase, da bi glet masa imala za sta da se veze. Posebnu pažnju treba obratiti i na izbor glet mase jer od nje zavisi potrošnja boje, broj premaza, kompleksnost završnog postupka kao i sam finalni izgled. Masa za gletovanje se može nabaviti zamešana sa vodom koja je spremna za nanošenje, i masa koja je u prahu i omogucava Vam da je mešajuci sa vodom prilagodite podlozi i tehnici kojom radite. Postoje dve vrste gletovanja: rucno i masinsko. Rucno gletovanje se koristi za manje povrsine, a vece se rade masinama. Prednosti masinskog gletovanja su mnogo brze i kvalitetnije obavljen posao, usteda na materijalu. Preporucuje se za vece povrsine i prazne stanove.

Mašinsko gletovanje, šmirglanje i krečenje izvodimo za sve kvadrature. Opremljeni smo mašinom T-MAX 405 za mašinsko gletovanje,ST-MAX za mašinsko krečenje i FLEX-om za mašinsko šmirglanje.
Manji objekti, namešteni stanovi, se rade mašinski ako za to postoji mogućnost, ili se gletuju ručno ali se zidovi isto šmirglaju mašinski radi bolje pripreme za boju. Ako vam treba da završite samo jedan deo posla, recimo samo gletovanje ili samo šmirglanje možete nas pozvati radi dogovora.

Mašinsko gletovanje zidova i gletovanje plafona se vrši u praznim prostorijama.
Na ovoj strani smo postavili pet video klipa kojima prikazujemo principe mašinskog rada, mašine T-max 405 za gletovanje, Flexa za šmirglanje i ST-MAX za mašinsko krečenje.
Cene izvođenja radova zavise od kvadrature, ali je formirana jedna standardna cena za veće kvadrature 2,5 eura sa materijalom, za klasičan moleraj i rad sa poludisperzionom belom bojom. Ukoliko se rade manje kvadrature i zidovi boje u tonu cene su 3 eura po kvadratu sa materijalom.
Mašinski rad donosi velike prednosti kao što su brzina rada i kvalitet izvedenih radova, jednostavno se više ne mogu meriti šmirglanja pakom i profesionalnom mašinom tipa FLEX, kao ni nanošenje gleta ručnim putem i mašinski, kao i sve boljim materijalima.
Ukoliko vam je potrebno da se završi kompletan moleraj svu organizaciju oko nabavke materijala i izvođenja radova mi završavamo.

Mašinsko gletovanje – video klip


Mašinsko šmirglanje – video klip

Mašinsko krečenje – video klip

Boje se dele na poludisperzije, disperzije i akrilne boje, i za svaku od tih boja se mora pripremiti zid. Standardne boje koje se koriste u novosagrađenim objektima su poludisperzije i za njih se zidovi dva puta gletuju, šmirlglaju i kreče. Vremenom se na tržištu pojavljuju novi proizvođači boja sa novim sastavima po zahtevu tržišta i većeg kvaliteta, tako imamo disperzione i akrilne boje koje su lepše u prostoru, većeg dijapazona boja i tonova, mogućnosti održavanja mokrog i suvog brisanja zida, raznih efekata koje boje podražavaju i sl. Za takve boje se i zidovi moraju detaljnije pripremiti jer su neke od njih i do 50 puta tanje od klasične poludisperzije, zidovi se gletuju dva do tri puta, šmirglaju pod jakim svetlom sa sitnom šmirglom, nanosi se podloga pre nanošenja boje i
samim tim posao je mnogo veći i cena izvođenja radova veća nego kod klasičnog moleraja.

-ST MAX – Mašina za krečenje
materijali: emulzije • akrilne boje • lakovi • poludisperzije
Primena
Odlično rešenje za stambene prostore i male komercijalne poslove. Poseduje
digitalni sistem za kontrolu pritiska kao i zaštitni WatchDog sistem koji
automatski iskljušuje pumpu kad nestane materijala.


-T MAX 405 – Profesionalni airless uređaj za nanošenje fasadnih,
dekorativnih materijala i glet mase
Profesionalni airless uređaj za nanošenje fasadnih, dekorativnih
materijala i glet mase

• dekorativni materijali
• fasadni materijali – bavalit
• mašinska glet masa

Pojavom mašina na tržištu posao gletovanja se skraćuje vremenski nekoliko puta i fizički je lakši.
Mašina za gletovanje ima kapacitet nabacivanja gleta od 500 – 1.000 kvadrata dnevno.
To je dakle prva prednost mašine, mogućnost nabacivanja velike kvadrature. Druga prednost mašinskog rada je gletovanje prvog sloja koje se može obavljati bez peglanja materijala gletaricom, dakle prvi sloj gleta samo  nanesemo na zidove i ostavimo da se osuši, tu vršimo samo delimično gletovanje tamo gde procenimo da je potrebno.
A drugi sloj se kompletno gletuje i time se dobija dosta na vremenu. I kao treća prednost i možda najvažnija za same molere je gletovanje plafonskih površina sa poda, dakle nema stajanja na merdevinama po ceo dan, Mašinom nanesemo glet, i kada dođe red na gletovanje leptir hoblama vršimo gletovanje sa poda.

Nadamo se da ste se uverili u prednosti koje donose profesionalni alati u građevinarstvu, napomenimo samo da su kapaciteti mašine za gletovanje od 500 – 1.000 kvadrata dnevno, Flexa u zavisnosti za koju se boju priprema zid 400 – 500 kvadrata dnevno, St-Max za mašinsko krečenje od 1.000-.1500 kvadrata dnevno.

Kontakt

Molersko farbarska radnja AG-ADAPTACIJA ZR
Brace Jerkovica br.165
11.000 Beograd
PIB : 106030587
MB : 61760121

Mašinski moleraj

10 godina iskustva
Najnovija tehnologija
Garancija kvaliteta

AncoraThemes © 2021. All rights reserved.

Translate »