Pregradni zidovi

Pregradni zidovi

Gipsani pregradni zidovi gips-karton pregrade

Gipsani pregradni zidovi su postali sastavni deo svake kancelarije, bolnice, škole, tržnog centra. Omogućavaju brzu gradnju bez zidanja, malterisanja i kopanja za instalacije. Mala masa, odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gips-karton pregradama najširu primenu u objektima svih vrsta.

Gips karton pregradni zidovi omogucavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije.
Odlicna zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogucavaju gipskarton pregradama najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata.

Šuplji prostor između tabli efikasno se koristi za provođenje instalacija. Pregradni zid se izrađuje od metalne potkonstrukcije 50 mm, 75mm i 100 mm i obostrane obloge od gips-karton ploče debljine 12,5 mm. Horizontalni UW profili oblažu se zvučno-izolacionom trakom i pričvršćuju se za pod i plafon. Vertikalni CW profili umeću se između UW profila.
Potkonstrukcija se obostrano oblaže jednom ili dvema gipsanim tablama debljine 12,5 mm. Prazan prostor između tabli služi za popunjavanje termo i zvučnom izolacijom i provođenje instalacija. U kupatilima i u drugim mokrim čvorovima koriste se ploče otporne na vlagu, na koje je moguće naneti hidroizolacione premaze i lepiti keramičke pločice.  Sistem gips pregradnih zidova odlikuje velika brzina i čistoća pri radu.

-Standardni gips karton plafoni
Gips kartonski / spušteni gips karton plafoni

Gips karton sistem za spuštene plafone s obešenom drvenom ili metalnom potkonstrukcijom ugrađuje se da bi se smanjila visina prostorije, ili kad treba pokriti instalacije u šupljem delu plafona.
U gips karton spušteni plafon može se umetnuti izolacija od mineralne vune
čime se postiže:
smanjenje troškova grejanja zbog poboljšane toplotne izolacije, poboljšana zvučna izolacija zbog vazdušnog međusloja ispod neomalterisanog plafona do 8 dB smanjen nivo buke i regulisan odjek na gipskarton pločama s rupicama i izrezima pojačana zaštita od požara
U spušteni plafon mogu se bez problema postaviti standardni sistemi za
rasvetu, provetravanje i klimatizaciju.

Kasetni gips karton plafoni / Ekonomičan sistem

Kasetni gips karton plafon može se po ceni meriti sa bilo kojim drugim sistemom za izgradnju plafona. Cena materijala i izgradnje ne razlikuje se mnogo od ostalih povoljnih rešenja, ali prednost je u kvalitetu i trajnosti samog materijala, kao i u mogućnostima oblikovanja.

Čak i neobrađena površina gipsanih ploča stvara u ambijentu ugodan utisak, a oblikovanje spojnica i lako izvođenje rasvete i ventilacionih otvora, pretstavlja očiglednu prednost.

-Stilski gips karton plafoni

Slike govore same za sebe – prava umetnost sa gips kartonom:

-Gips karton potkrovlje
Izgradnja potkrovlja standardnim gips karton sistemima

Neiskorišćeno potkrovlje može se primenom gips karton sistema jeftino preurediti u kvalitetan stambeni ili radni prostor. Gips karton sistemi u kombinaciji sa gips karton pločama sa zvučnom i toplotnom izolacijom ispunjavaju sve zahteve nužne za visoku udobnost stanovanja. Pritom je suva gradnja izuzetno pogodna jer se sa ugrađenim elementima u potkrovlje ne unosi dodatna vlaga, pa je useljenje moguće čim se dovrši opremanje prostora.

Mala masa gips karton ploča smanjuje opterećenja krovne i plafonske konstrukcije što celu izgradnju čini znatno pristupačnijom. Kako pri gradnji novog stambenog prostora obično treba zadovoljiti propise, prednost gipskarton sistema je upravo u činjenici da su konstrukcijska rešenja usklađena sa normama što olakšava ispunjenje svih zahteva.

Uz oblaganje vidljivih kosih površina krova gips karton pločama, standardni sistem se lako primenjuje pri izgradnji pregradnih zidova, suvom malterisanju postojećih i zabatnih zidova, kao i u brzoj ugradnji mokrog čvora ili kuhinje. Pri tome se celi prostor može toplotno izolovati i zaštititi od buke. Sve površine su ravne i glatke pa je završna obrada izuzetno jednostavna. Ugradnjom vatrootpornih gips karton ploča (F 30 i F 90) mogu se zadovoljiti i protivpožarni zahtevi bez posebnih konstrukcionih zahvata.

-Pregradni gips karton zidovi
Pregradni gips karton zidovi između prostorija

Namena pregradnih zidova:

Gips karton pregradni zidovi omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije. Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gipskarton pregradama najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata.

Mala masa od svega 20-50 kg po kvadratu površine pregrade, značajno smanjuje opterećenje zgrade i zato je idealno za potkrovlja. Šuplji prostor pregrade služi za brzo i racionalno postavljanje svih vrsta instalacija i izolacija. Gips karton pregradni zidovi mogu biti sa jednostrukom ili dvostrukom potkonstrukcijom, a oblažu se sa jednim ili dva sloja gips kartonskih ploča.

Prednosti:
– izuzetna zvučna zaštita i do 69 dB
– protiv požarnost do F180
– jednostavna i brza montaža 3,5 m˛/1h
– mala težina od 20-50 kg/m˛
– jednostavno provođenje instalacija
– nema šalovanja, armiranja, betoniranja
– ekološki material

Translate »