Spušteni plafon

Spušteni plafoni gipsanim pločama

Savremena gradnja zahteva estetski složenija arhitektonska rešenja čija se realizacija jednostavno izvodi sistemom suve gradnje gipsanim pločama.

Spuštenim gips-plafonima na brz i efikasan način vršimo završnu obradu grubog plafona. Šuplji prostor služi za provođenje instalacija i postavljanje izolacije.

Spuštenim plafonima ulepšavamo enterijer, dobijamo mogućnost ugradnje rasvete i ventilacionih sistema, kao i zvučnu izolaciju između spratnih konstrukcija.

Gips-karton pločama se izvode svi oblici plafona, sakrivaju se izvori svetlosti, što stvara poseban ugođaj.

Zbog široke primene, razvijen je veliki broj rešenja i materijala za spuštene plafone, a najznačajniji među njima, sem gips-karton ploča, su AMF raster plafoni, najčešćih dimenzija 600 x 600 mm.

Često se koriste i aluminijumski plafoni u vidu traka tipa „hanter daglas“ i „dampa“.

Spušteni gipsani plafon se izvodi metalnom CD/UD potkonstrukcijom i „knauf“ ili „rigips“ gips-karton pločama debljine 12,5 mm koje se pričvršćuju mašinskim šrafovima.

Potkonstrukcija se sastoji od CD profila 28/60/28 mm koji se postavljaju u dva pravca (roštilj-konstrukcija) i UD profila 30/30/30 mm. Kačenje profila na plafon izvodi se pomoću vešaljki sa federom i metalnim tiplovima.

Spušteni plafoni

Gips karton sistemi su idealno resenje za moderno uredjivanje zivotnog ili radnog prostora, ali i za adaptaciju starih ili ostecenih enterijera.
Gipsom se omogucava raznovrsnost oblikovanja enterijera u skladu sa vasim potrebama.
Lepo oblikovan plafon dace poseban akcenat i prijatnu atmosferu u vasem stanu, poslovnom prostoru …

Plafonski sistemi
Gips karton sistemi su idealno rešenje za moderno uređivanje životnog ili radnog prostora, ali i za adaptaciju starih ili oštećenih enterijera. Gipsom se omogucava raznovrsnost oblikovanja enterijera u skladu sa vasim potrebama. Lepo oblikovan plafon dace poseban akcenat i prijatnu
atmosferu u vašem stanu, poslovnom prostoru …Spustanjem plafona uz pomoc potkonstrukcije koju predstavljaju pocinkovani profili obešeni pomoću vešaljki, mozemo korigovati visinu prostorije. Koristi se u slucajevima kada je površina postojećeg plafona oštećena ,neravna,kao i kada treba sprovesti neku vrstu instalacije.


Kombinacijom spuštenog plafona i mineralne vune, kao izolacionog materijala, postižu se dodatni rezultati:
– brza i jednostavna ugradnja 1,5 m˛/1h
– ušteda u troškovima grejanja
– značajno poboljšanje zvučne zaštite
– značajno poboljšanje toplotne izolacije,
– poboljšanje zvučne zaštite u odnosu na masivnu međuspratnu konstrukciju
– postizanje efikasne protivpožarne zaštite.
– ekološki materijal sa IBO sertifikatom
– laganost konstrukcije 14 kg/m˛
– izuzetno povoljna cena
– mogućnost neograničenog spuštanja


Translate »